انجمن داستان کویر سبزوار

دورهمی چای و داستان...

انجمن داستان کویر سبزوار

دورهمی چای و داستان...

انجمن داستان کویر سبزوار

این وبگاه، دسترسی آسانی برای خواندن داستان‌های اعضا، در انجمن داستانی کویر سبزوار است. مطالعۀ این داستان‌ها مشروط به عضویت در این انجمن است که روزهای سه شنبه ساعت 17 به ساعت رسمی، در کتابخانۀ حاج ملّاهادی شهر سبزوار، برگزار می‌شود. پس از حضور در جلسه، رمز ورود به داستان‌ها به شما داده خواهد شد. داستان های اعضا بعد از جلسه نقد، حذف می‌شوند.

بایگانی

گزارش جلسه 10 شهریور 94

يكشنبه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۴، ۰۹:۵۹ ب.ظ

با الطاف بی کران پروردگار حلقه ای دیگر از حلقهء داستانی کویر در ساعت هفده روز سه شنبه تشکیل شد. این جلسه دومین جلسه حلقه در شهریورماه نود و چهار و همچنین شصت و هشتمین جلسه مستمر بود که در محل کتابخانهء حاج ملاهادی سبزواری واقع در میدان کارگر برگزار شد.

در ابتدا طبق قرار هفتهء گذشته آقای محمدعلی فارسی نژاد جلو تختهء سفید قرار گرفتند و به معرفی مکتب کلاسیسم اعم از ویژگی ها، تاریخ ظهور  و قبل و بعد آن پرداختند. مقرر شد هفتهء آینده آقای کلاته در نیم ساعت ابتدایی جلسه مختصری دربارهء نظریات و کلیات فلسفهء افلاطون صحبت کند.

در ادامه و در قسمت نقد داستان، به عنوان اولین داستان جلسه، داستان «دختر، باد، پیرمرد» نوشتهء حسن کی قبادی مورد نقد قرار گرفت. البته طبق روالی که هفتهء گذشته تعیین شده بود، هر یک از دوستان موظف شده بودند که یکی از عناصر داستانی را در داستانهای گذاشته شده در وبلاگ، نقد کنند. خانم کاظمی عنوان داستان را قوی خواندند و آغاز را نیز با توجه به ایجاد کشش و سئوال در مخاطب، مناسب دانستند. خانم بهمنش هم آغاز را تلفیقی مناسب از روایت و شخیصت پردازی دانستند. آقای ششتمدی دربارهء ناپایداری این داستان صحبت کردند. اینکه خود باد بیشترین عامل ناپایداری در داستان بود. همچنین نگاه مدام زن به ساعتش. و در ادامه ناپایداری با ماندن پیرمرد کنار دختر تداوم دارد. خانم اسراری با توجه به خطی بودن داستان، گره افکنی را در داستان مناسب دیدند و نقطه اوج را زمانی دانستند که تلفن دختر زنگ می خورد. اما اشاره کردند که از دیالوگهای دختر گره گشایی مناسب صورت نمی گیرد. آقای رمضانی به استفاده کردن مناسب از فضا و رنگ و بعد را مطرح کردند و گفتند که عنصر زمان کمرنگ بود. آقای فارسی نژاد شخصیت پردازی را مناسب ندانستند و گفتند که شخصیت شکل نگرفته است. خانم ذبیحی به راوی سوم شخص اشاره کردند و انتخاب زاویه دید مناسب در داستان. خانم احمدی در تصویر سازی گفتند که به واسطه باد، فضایی سرد و ناپایدار قابل مشاهده بود. آقای ابارشی تصویر های مقدماتی که در لانگ شات بود را خوب شمردند ولی تصاویر با قابهای کوچکتر را دارای جای کار دانستند. خانم باغانی به نثر شیوا و روان و دیالوگهای قوی، گر چه کم، اشاره کردند. آقای رجبی تصویر سازی را در این داستان مناسب دانستند و گفتند که بیشتر از این در داستان جایی نداشت.

در ادامه آقای ششتمدی آدرس وبلاگ جدید انجمن را معرفی کردند و توضیحاتی دربارهء بارگزاری دادند. آدرس جدید وبلاگ http://dastanesabzevar.blog.ir/ می باشد.

در ادامهء جلسه داستان «پیاز داغ» اثر خانم اعظم اسراری نقد شد. خانم کاظمی و بهمنش عنوان داستان را خوب و آغاز را مناسب دانستند. آقای ششتمدی زندگی متناوب شخصیت زن را کلا ناپایدار دانستند که قسمتی از این زندگی در داستان آمده است و ما شاهد ناپایداری مجزا نمی باشیم. آقای کی قبادی به کم بودن تعلیق در این داستان و نبود کشش لازم جهت رغبت مخاطب اشاره کردند. آقای رجبی به دلیل نبود گره مناسب، و بوجود نیامدن گره گشایی، پایان بندی را مناسب ندانست. آقای رمضانی به استفاده نشدن از جزئیات مکانی و زمانی اشاره کردند و گفتند دید بسیار زنانه، فضایی بسیار فمینیستی ایجاد کرده است. آقای فارسی نژاد به تعدد افراد در داستان که هیچ کدام پا به عرصهء شخصیت نگذاشته اند اشاره کرد. و اینکه متن بیشتر به قسمتی از یک رمان می مانست تا یک داستان کوتاه مستقل. آقای ابارشی گفتند که بعضی تصاویر خوب ساخته شده بود.

جلسه در حدود ساعت 19 پایان یافت و در این جلسه فرصتی برای بداهه نویسی پیدا نشد.

  • حلقه داستانی کویر

نظرات  (۱)

  • حلقه داستانی کویر
  • ممنون از زحمات آقای ششتمدی بابت وبلاگ

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی